ШЕСТА СЕДНИЦА САВЕТА МУО
Емисијиа “Путем економије” гост Слободан Јоловић начелник МУО
ШЕСТА СЕДНИЦА САВЕТА МУО
Емисијиа “Путем економије” гост Слободан Јоловић начелник МУО

КОЛИКО СЕ ДАНАС ГРАДИ НА ПОДРУЧЈУ МОРАВИЧКОГ ОКРУГА?

Чачак – До 12.новембра 2019.године извођачи, подизвођачи и инвеститори поднели су инспекцији рада у Моравичком управном округу 866 пријава за извођење различитих врста грађевинских радова на градилиштима на територији Чачка, Горњег Милановца, Ивањице и Лучана.

У истом периоду прошле године поднето 605 пријава радова, што значи да је у овој години тај број повећан за 43,14 %.

Као највећи инвестициони подухват, пријављени су радови и креће се са изградњом аутопута Прељина – Пожега, у дужини од 30,9 км (вредност радова је 450 милиона еура), а највећи број се реализује на подручју града Чачка – 535, општине Горњи Милановац – 200, Ивањица – 85, док се најмање гради у општини Лучани – само 21 пријава радова.

Највише се гради у Чачку

Између осталог, на територији града Чачка гради се 19 нових производних хала међу којима је највећи објекат „Vorvek“ у Прељини са 45.000 м2 халског простора, 13 стамбених зграда у којима су већ у току градње продати готово сви станови, 5 објеката намењених за из

давање за свадбе и весеља, врши се темељна реконструкција ОШ „Ратко Митровић“ у Чачку…

Међу општинама предњачи Горњи Милановац

У општини Горњи Милановац гради се 1 стамбена зграда, 2 производне хале и врши темељна реконструкција ОШ „Момчило Настасијевић“ у Горњем Милановцу, у Ивањици се граде 2 стамбене зграде а у Лучанима уређује речно корито Бјелице, изграђен је базени и грди се Црква у Лучанима…

Држава највише уложила у локалне путеве у општини Лучани

На целој територији Моравичког округа, у свим локланим самоуправама, пријављен је велики број радова на изградњи и поправци локалних путева.

Највише државног новца је уложено у неразвијеније локалне самоуправе, општине Лучани и Ивањицу. У Драгачеву се приводе крају радови на изградњи и поправци око 30 локалних и некатегорисаних путева чија укупна вредност износи око 500 милиона динара, док у општини Ивањица у само један путни правац од Придворице до Девића биће инвестирано око 366 милиона динара а завршетак радова се очекује до половине наредне године.

Скоро троструко више градилишта у односу на пре пет година

Судећи према пријавама радова, бележи се стални раст улагања у различите врсте инфраструктурних и грађевнских објеката. Тако, у Моравичком управном округу за извођење различитих врста грађевинских радова на градилиштима на територији Чачка, Горњег Милановца, Ивањице и Лучана поднето је: 2015.године 352 пријаве радова, 2016.године 447, 2017.године 597 и 2018.године 696 пријава радова.

Слободан Јоловић,

начелник Моравичког управног округа

КОЛИКО СЕ ДАНАС ГРАДИ НА ПОДРУЧЈУ МОРАВИЧКОГ ОКРУГА?
Ова веб локација користи колачиће да побољша ваше искуство. Коришћењем ове веб странице прихватате нашуПолитика приватности.
Прочитај више