КОЛИКО СЕ ДАНАС ГРАДИ НА ПОДРУЧЈУ МОРАВИЧКОГ ОКРУГА?

ШЕСТА СЕДНИЦА САВЕТА МУО
13/11/2019
Емисијиа „Путем економије“ гост Слободан Јоловић начелник МУО
14/11/2019

КОЛИКО СЕ ДАНАС ГРАДИ НА ПОДРУЧЈУ МОРАВИЧКОГ ОКРУГА?

Чачак – До 12.новембра 2019.године извођачи, подизвођачи и инвеститори поднели су инспекцији рада у Моравичком управном округу 866 пријава за извођење различитих врста грађевинских радова на градилиштима на територији Чачка, Горњег Милановца, Ивањице и Лучана.

У истом периоду прошле године поднето 605 пријава радова, што значи да је у овој години тај број повећан за 43,14 %.

Као највећи инвестициони подухват, пријављени су радови и креће се са изградњом аутопута Прељина – Пожега, у дужини од 30,9 км (вредност радова је 450 милиона еура), а највећи број се реализује на подручју града Чачка – 535, општине Горњи Милановац – 200, Ивањица – 85, док се најмање гради у општини Лучани – само 21 пријава радова.

Највише се гради у Чачку

Између осталог, на територији града Чачка гради се 19 нових производних хала међу којима је највећи објекат „Vorvek“ у Прељини са 45.000 м2 халског простора, 13 стамбених зграда у којима су већ у току градње продати готово сви станови, 5 објеката намењених за из

давање за свадбе и весеља, врши се темељна реконструкција ОШ „Ратко Митровић“ у Чачку…

Међу општинама предњачи Горњи Милановац

У општини Горњи Милановац гради се 1 стамбена зграда, 2 производне хале и врши темељна реконструкција ОШ „Момчило Настасијевић“ у Горњем Милановцу, у Ивањици се граде 2 стамбене зграде а у Лучанима уређује речно корито Бјелице, изграђен је базени и грди се Црква у Лучанима…

Држава највише уложила у локалне путеве у општини Лучани

На целој територији Моравичког округа, у свим локланим самоуправама, пријављен је велики број радова на изградњи и поправци локалних путева.

Највише државног новца је уложено у неразвијеније локалне самоуправе, општине Лучани и Ивањицу. У Драгачеву се приводе крају радови на изградњи и поправци око 30 локалних и некатегорисаних путева чија укупна вредност износи око 500 милиона динара, док у општини Ивањица у само један путни правац од Придворице до Девића биће инвестирано око 366 милиона динара а завршетак радова се очекује до половине наредне године.

Скоро троструко више градилишта у односу на пре пет година

Судећи према пријавама радова, бележи се стални раст улагања у различите врсте инфраструктурних и грађевнских објеката. Тако, у Моравичком управном округу за извођење различитих врста грађевинских радова на градилиштима на територији Чачка, Горњег Милановца, Ивањице и Лучана поднето је: 2015.године 352 пријаве радова, 2016.године 447, 2017.године 597 и 2018.године 696 пријава радова.

Слободан Јоловић,

начелник Моравичког управног округа

%d bloggers like this: