ПОЈАЧАНЕ КОНТРОЛЕ ИНСПЕКЦИЈЕ И ПОЛИЦИЈЕ У ЦИЉУ СУЗБИЈАЊА ШИРЕЊА ВИРУСА КОВИД-19 У МОРАВИЧКОМ ОКРУГУ
Почиње појачана контрола поштовања мере кућне изолације у Лучанима и Ивањици
ПОЈАЧАНЕ КОНТРОЛЕ ИНСПЕКЦИЈЕ И ПОЛИЦИЈЕ У ЦИЉУ СУЗБИЈАЊА ШИРЕЊА ВИРУСА КОВИД-19 У МОРАВИЧКОМ ОКРУГУ
Почиње појачана контрола поштовања мере кућне изолације у Лучанима и Ивањици

Инспекције: Проблем праве неодговорни грађани

У протеклих месец дана, колико траје појачани инспекцијски надзор поштовања прописаних против-епидемијских мера за спречавање ширења вируса Цовид-19 на подручју Моравичког управног округа, обављене су 772 инспекцијске контроле, након којих је утврђено да су донети прописи у потпуности поштовани у 746 случајева, док код 26 су утврђени пропусти у мањем или већем обиму, саопштено је у допису из кабинета начелника Моравичког округа.

У овом периоду контролисани су сви већи угоститељски објекти, окупљања на спортским догађајима, сале за изнајмљивање за свадбе и рођендане, тржни центри, велики трговински ланци, пијаце на отвореном и затвореном простору и објекти и средства јавног саобраћаја.

– У претходној недељи (23. до 29.11.2020) обављено је 297 ванредних инспекцијских надзора од стране републичких инспекција, комуналне милиције и инспекција ЈЛС, и свих 297 контролисаних лица и субјеката су у потпуности поштовали законске прописе и донете против-епидемијске мере – наводи се у саопштењу.

На подручју Чачка и Горњег Милановца решењем санитарне инспекције за 3.669 особа одређена је мера карантина у кућним условима, односно мера ограничења слободе кретања на 14 дана. У општини Ивањица до сада је 276 а Лучани 313 позитивних, па у наредним данима, како се наводи, треба очекивати строжу контролу поштовања карантина за наведене и особе које су са истима биле у контакту.

– Проблем више не представља категорија контролисаних субјеката, јер сада сви поштују мере, већ грађани који се неодговорно понашају. Окупљање, посебно на славама, сахранама и по приватним становима и кућама и не ношење маски. Још једном напомињемо, циљ појачане контроле је очување здравља становништва а не кажњавање иако за непоштовање прописаних епидемиолошких мера су предвиђене високе новчане, као и кривична одговорност и затворске казне – закључује се у саопштењу из Моравичког округа.

Инспекције: Проблем праве неодговорни грађани
Ова веб локација користи колачиће да побољша ваше искуство. Коришћењем ове веб странице прихватате нашуПолитика приватности.
Прочитај више