Одржан састанак поводом мера безбедности на 55. Сабора трубача у Гучи
Састанак са полицијом, организаторима и угоститељима у Гучи
Одржан састанак поводом мера безбедности на 55. Сабора трубача у Гучи
Састанак са полицијом, организаторима и угоститељима у Гучи

Амбасадор Јужне Кореје посетио Чачак

Амбасадор Јужне Кореје у Србији, Ли До-хун  посетио је Чачак и разговорао са начелником Моравичког управног округа, представницима градског руководства и удружења привредника  о могућностима успостављања сарадње између корејских, чачанских и привредника са подручја Моравичког округа.

Слободан Јоловић, начелник Моравичког управног округа, пожелевши добродошлицу амбасадору, детаљно га је упознао са основним карактеристикама овог краја и наглсасио да на подручју Округа успешно послује око 2.000 привредних друштава и око 6.000 предузетничких радњи. Навео је и податке о највећим, извозно оријентисаним државним и приватним компанијама, али и оним за које се траже стратешки партнери. Посебно, нагласио је велике потенцијале овог краја у пољопривредној производњи, у којој предњачи производња и извоз воћа и поврћа, као и у области развоја туристичке привреде, у којој посебно место заузимају манифестациони, верски, сеоски, ловни и спортски туризам, као и Трепча и Овчар Бања. Позвао је амбасадора да прве кораке будуће сарадње започну у граду Чачку довођењем Јуре и рекао да држава Србија чини посебне напоре да овај крај добије ауто-пут и аеродром. Похвалио је напоре премијера и Владе Републике Србије на унутрашњем плану и спољној политици, који овом народу гарантују бољу будућност и велике могућности за улагање страног капитала. Привреда је основ сваког, па српског друштва – нагласио је Јоловић.

Бране Дробњак, секретар Корејско-Српског друштва, посетио је да сарадња између ове две земље има традицију дугу 20 година и изразио жељу да она буде још интезивнија у будућности уз активно учешће начелника Округа.

Амбасадор је рекао да ће пренети позитивне утиске инвеститорима у својој земљи о ономе што је сазнао и видео у Чачку и најавио да постоји могућност сарадње у различитим областима. Прихватио је позив начелника Моравичког управног округа да буде његов гост на предстојећем 55. Драгачевском Сабору трубача у Гучи.

Амбасадор Јужне Кореје посетио Чачак
Ова веб локација користи колачиће да побољша ваше искуство. Коришћењем ове веб странице прихватате нашуПолитика приватности.
Прочитај више