Највише посла у 2014. години имала ветеринарска инспекција
Прва седница, одржана 02.02.2015. године у Чачку
Највише посла у 2014. години имала ветеринарска инспекција
Прва седница, одржана 02.02.2015. године у Чачку

02.02.2015: Саопштење са Савета Моравичког управног округа

Савет Моравичког управног округа, данас је одржао седницу у Чачку, којом је председавао Слободан Јоловић начелник Моравичког округа и председник Савета. У раду су учествовали чланови Савета: Војислав Илић градоначелник Чачка, Милисав Мирковић председник општине Горњи Милановац, Миломир Зорић председник општине Ивањица и мр Милош Веланац председник Привременог органа општине Лучани, Красомир Красић заменик начелника Полицијске управе Чачак, Радосав Бошковић начелник саобраћајне полиције и Драгиша Броћић начелник Окружног штаба за ванредне ситуације.

jolovic1

Савет Моравичког управног округа на данашњој седници, између осталог, разматрао је и извештај о раду републичких органа и инспекцијских служби, као и о стању јавног реда и мира на подручју Моравичког округа и града Чачка у 2014.години.

okrug_sastanak1

Моравичком округу, и то на подручју града Чачак и општина Горњи Милановац, Ивањица и Лучани, послове инспекцијског надзора обавља 47 инспектора тржишне, туристичке, пољопривредне, водне, шумарске, ветеринарске, здравствене, санитарне, граничне, инспекције рада, инспекције за безбедност и здравље на раду, инспекције за заштиру животне средине, инспекције друмског саобраћаја, фитосанитарне и граничне фитосанитарне инспекције.

У 2014.години примљено је у рад 17.645 предмета, од чега је архивирано 14.590 а остало активно 3.005. Највећи број предмета имала је ветеринарска (3.629), гранична санитарна (3.249) и фитосанитарна инспекција (2.939). Занимљиво је да на пример гранична фитосанитарна инспекција из Чачка покрива царинске испоставе у Пријепољу, Ужицу, Пожеги, Чачку, Горњем Милановцу, Краљеву, Рашки и Новом Пазару, а да су ветеринарски инспектори извршили су 2.640 контрола, саставили 3.242 записника, донели 1.490 решења, поднели 148 прекршајних и 7 пријава за привредни преступ. Најбројнија је тржишна инспекција.

Рад Полицијске управе Чачак, осим у седишту у Чачку, организован је у три Полицијске станице (у Горњем Милановцу, Гучи и Ивањици). У оквиру полицијских испостава у овим местима функционишу и оделења на Руднику, Мрчајевцима, Слатини и у Лучанима.

policija1

Приоритет у раду Полицијске управе Чачак био је рад на превенцији вршења прекршаја, очување стабилног јавног реда и мира и потпуна заштита живота, личне и имовинске сигурности грађана.

У 2014.години на подручју града Чачка евидентирано је 175 прекршаја, регистровано 207 извршилаца, од тога 79 лица су повратници, што је за око 8% више него 2013.

Стање безбедности у саобраћају, на путевима на подручју града Чачка, карактерише смањење укупног броја саобраћајних незгода и смањење броја саобраћајних незгода са настрадалим лицима. Најчешћи узроци саобраћајних незгода су: неприлагођена брзина кретања, непридржавање прописа и вожња под утицајем алкохола.

Окружни штаб за ванредне ситуације у прошлој години одржао је једанаест седница на којима је доносио конкретне закључке и препоруке за поступање градског и општинских штабова за ванредне ситуације нарочито у време поплава.

На овој седници донет је и план рада Савета Моравичког управног округа у 2015.години а наредна седница планирана је почетком марта у Горњем Милановцу, када ће се расправљати о функционисању локалних самоуправа, стању у привреди, јавном реду и миру и раду инспекцијских служби на подручју Округа и Горњег Милановца.

02.02.2015: Саопштење са Савета Моравичког управног округа
Ова веб локација користи колачиће да побољша ваше искуство. Коришћењем ове веб странице прихватате нашуПолитика приватности.
Прочитај више