Приручник о превенцији и лечењу COVID-19 инфекције
Грађани Моравичког округа поштују мере Владе
Приручник о превенцији и лечењу COVID-19 инфекције
Грађани Моравичког округа поштују мере Владе

Јоловић: Памтим, не заборављам!

Не смемо да заборавимо оно ПРЕ, оно ТАД, оно ПОСЛЕ, ни ово САД !!! Све памтим, не заборављам и не опраштам им 24. март 1999. године“, стоји у изјави коју је поводом 21 године од почетка НАТО агресије на нашу земљу начелник Моравичког управног округа Слободан Јоловић проследио медијима.

У 78 дана фашистичке агресије и бомбардовања наше земље НАТО је за собом оставио праву пустош. Преко 2.000 убијених, 79-оро убијене деце, 50.000 испаљених пројектила, 25.000 тона експлозива, 60 срушених мостова, 300 уништених фабрика, 190 школа, 20 болница, 280.000 нешиптара је расељено са Косова, 100 милијарди долара метријалне штете, 15 тона осиромашеног уранијума чије је време потпуног распада 45 милијарди година, 9.900 оболелих од канцерогених оболења било је 1990. а 40.000 је оболело 2015. године.

За време НАТО агресије 37 пута нападнут је Моравички округ. Лансирано је 215 пројектила. Бомбардовани су и тешко страдали у Чачку „Слобода“, Ремонтно-технички завод, Фабрика ЦЕР, механизација „Хидрогрдње“… у Лучанима ХИ „Милан Благојевић“, Ивањици Сателитска станица у Приликама, срушен је репетитор РТС-а на Овчару и телекомуникациони уређаји на Руднику.

Ево шта су тада о нама говорили:

Требало би да бомбардујете Србе“ (Папа Јован Павле Други), „Срби су народ без закона и без вере. То је народ разбојника и терориста“ (Жак Ширак), „Молим се да се ватра небеска обруши на Србе“ (Пјер, познати француски свештеник – хуманитарац), „Што се Срба тиче… То је данас један болесан народ“ (Генерал Жак Кот), „Срби нису нарочито паметни“ и „Српска деца се више неће смејати“ (Лоренс Инглбергер, бивши државни секретар САД), „Срби тргују људским органима својих жртава како би обезбедили новац за свој рат… Требало би да ђаволски бомбардујемо Београд“ (Пол Џексон, уредник листа „Калгари сан“), „Србе треба бацити на колена“ (Клаус Кинкел, немачки министар иностраних послова), „Срби су злочиначки дупеглавци“ (Ричард Холбрук), „Нека се Срби подаве у сопственом смраду“ (Хелмут Кол, немачки канцелар), „Рат против Срба није више само војни сукоб. То је битка између добра и зла, између цивилизације и варварства“ (Тони Блдер, британски премијер), „Србе треба спокојно бомбардовати, јер ће све брзо заборавити“ (Џејмс Шеј, потпарол НАТО)…

Како да не памтим, како да заборавим, како да опростим кад су ми осиромашили и покушали да униште државу, порушили фабрике, убијали народ, децу… који би и данс да више не постојимо.

НАТО агресија на нашу земљу је био злочин без преседана. Свима који су у њој учествовали, који су је призивали и подржавали, судиће Бог и историја пошто овоземаљска правда није у праву и истини већ у економским интересима пoјединаца и великих сила, моћника и моћних држава.

Јоловић: Памтим, не заборављам!
Ова веб локација користи колачиће да побољша ваше искуство. Коришћењем ове веб странице прихватате нашуПолитика приватности.
Прочитај више